INTERIJER OBITELJSKE KUĆE TOMO

ZAGREB

PROJEKT: OBITELJSKA KUĆA TOMO
INVESTITOR: PRIVATNI
LOKACIJA: ZAGREB
REALIZACIJA: 2019/2020.

Kuhinja je podijeljena na stijenu s ugrađenim elementima unutar kojih se smještavaju kuhinjski uređaji. Taj element je u prirodnom hrastovom furniru bajcanom toplom smeđom bojom.
Iznad prostora kuhinje, izveden je spušteni strop od istog materijala – furnirane ploče, koji se kontinuirano nastavlja u vertikalni element polica i prelazi u donjoj zoni u parapetni dio ispod prozora.
Preostali dio kuhinje je kontinuirana radna ploča u obliku slova „u“ izrađena od bijelog kerrock- a. Nju čini površina radnog stola, dio sudopera te dio s indukcijskom pločom za kuhanje.
Cijela stijena ispred sudopera je obložena kerrock pločama različitih dimenzija.

Stol MOLTENI svojom sjajnom keramičkom pločom mramornog izgleda SAHARA NOIR daje protutežu bijeloj oblozi kamina i kuhinje.
Zemljani ton stolaca LIMITED EDITION je usklađen s petrolej plavom bojom materijala kutne garniture CATTELAN.
Kutna garnitura orijentirana je po želji investitora prema zidu s televizorom koji je smješten unutar furnirane zidne obloge koja se nastavlja na susjedni zid gdje prelazi u element ormara za alkoholna pića.

Važan prostor svake kuće, a posebno ove, je ulazni prostor.
I njegovom oblikovanju dana je posebna pažnja. Nadovezuje se na stube koje vode u suterensku etažu.
Sve podne površine obložene su svjetlom mramornom keramikom ARIOSTEA. Na zid prema dnevnoj sobi postavljene su ploče furnirane hrastovim furnirom.
Unutar drvene obloge dizajnirana su vrata prema dnevnoj sobi u kombinaciji metalnog antracit okvira i satiniranog stakla u brončanom tonu. Isto oblikovanje je primijenjeno i na vrata prema spavaćoj zoni.
Važan element ulaznog prostora je garderobni ormar koji je potpuno obložen ogledalima brončanog odsjaja i na taj način djelomično dematerijaliziran jer se u njemu zrcali cijelo okruženje.
Iz ulaznog prostora ulazi se u toalet za goste.
Taj zid obložen je tapetom i vrata su izvedena bez vidljivog štoka kao i sva ostala vrata u kući te time vrlo elegantno tek zarezana u zidu.

Svi sanitarni prostori projektirani su s visoko sjajnim pločama ARIOSTEA velikog formata 3/1,5 metara u kombinaciji s mozaicima BOXER.
Sanitarni elementi su LAUFEN, a sve slavine HANSGROHE.

Zidne tapete 3D efekta, Wall & Deco’, korištene su na više pozicija u kući. Jako efektne, kvalitetne površine, daju svakom prostoru luksuznu toplinu.

Sva radijatorska tijela su iz IRSAP kolekcije; tipovi su birani po poziciji i usklađeni bojom s pozadinom tako da su na mnogim mjestima gotovo neprimjetni.

Rasvjeta kuće je važan element oblikovanja; od općih pozicija do rasvjete ugođaja i atmosfere i mikrolokacija jakog osvjetljenja.
Fabian i Studio Italia su korišteni brandovi za većinu rasvjetnih pozicija