DENTALNA ORDINACIJA I

ZAGREB

PROJEKT: DENTALNA ORDINACIJA I
INVESTITOR: DENTALNA ORDINACIJA
LOKACIJA: ZAGREB
REALIZACIJA: 2015./2016.

Preuređenje unutrašnjosti postojeće ordinacije dentalne medicine unutar par zadanih okvira koji se nisu mijenjali, bio je izazovan zadatak ujedno i zbog realizacije u više faza.
Postojeći pod obložen mramornim pločama kašmira malog formata bilo je potrebno zadržati zbog vremenskog ograničenja za planirane radove.
Dio spuštenih stropova se nije mijenjao kao ni osnovna postavka ordinacija koja je djelomično nadopunjena novim elementima namještaja.

Glavni naglasak je bio na uređenju ulaznog prostora sa čekaonicom. Korišteni su materijali i boje koji prostoru daju toplinu.

Kombinacija sjajnih ploča svjetle bež boje s prirodnim furnirom hrasta te nekoliko detalja intenzivne narančaste boje koja ima jak psihološki učinak izazivanja dobrog osjećaja u kombinaciji s umirujućim antracitom, pokazala se uspješnom jer su pacijenti reagirali sa zadovoljstvom na novi prostor.
Sav namještaj projektiran je, dizajniran i izveden točno prema pozicijama.
Rasvjeta obogaćuje prostor svjetlosnim efektima koje je moguće kombinirati po potrebi.

Boje su važan nositelj uređenja ove ordinacije, a posebno su došle do izražaja u malim i zatvorenim prostorijama rendgena; uz bijele zidove dale su toplinu i pozitivnu energiju.

Važan element uređenja su i slike od kojih su dvije slike arhitektice Šiško.